interieuradvies

Tips

‘Inspiratie – Enthousiasme – Passie’

Dit stukje vraagt om een verhaal, puur vanuit de ‘ikvorm’ geschreven. Ik ben Jennifer, oprichtster van Stijl Studio 4. Laat ik je uit het hart vertellen waar het bij mij om draait als ik het over een interieur heb.

Een interieurplan maken voor een klant is een hele klus. Een creatieve klus waar veel liefde en passie bij komt kijken. Een interieur moet kloppen van A tot Z. Het hoeft niet perfect te zijn want dat maakt een interieur saai en doordacht. Maar het kleurenpallet, of het nou om gewaagde kleuren of pastel tinten gaat, moet wel goed doordacht zijn! En laat kleur nou echt mijn passie zijn! Ook mix ik graag materialen zodat een woning echt tot leven komt. Glas, beton, hout, linnen… een kleine greep uit materialen die in de hedendaagse interieurs te combineren zijn. Een woning klopt als het in balans is.

‘Wat is nou in ‘balans’ als je het mij vraagt ?’
 • een vloer die past bij de sfeer die je wilt uitdragen in huis
 • meubels die niet wegvallen ten opzichten van de vloer
 • een kleurenpallet dat past bij jou en de basis van de woning
 • een accentkleur in accessoires die er uit springt voor meer contrast en diepte in je interieur
 • Niet teveel tierelantijn, als je daar wel heel gelukkig van wordt probeer dan niet veel kleine attributen te verzamelen maar gebruik wat grotere gebaren en zet de attributen in groepjes zodat je toch wat rust in huis bewaart!

Ik kan nog wel even doorgaan met punten opnoemen waar ik op let als ik aan de slag ga met een interieur.. daar ga ik je nu niet mee vermoeien! Maar hoe ga ik nou aan het werk als jij bij mij aanklopt met een probleem op het gebied van het interieur? Ik wil je graag leren kennen door een oriënterend gesprek met je aan te gaan. Dit is niet gratis, die lamp ben ik al vaker tegenaan gelopen. We hebben het over 75 euro inclusief btw exclusief reiskosten. Mocht dit nou in Brabant zijn komt er wel wat bovenop! Maargoed.. wat is een oriënterend gesprek? Een kennismaking waar alle vragen op tafel moeten komen 1 – 1.5 uur. Elkaar leren kennen zodat ik goed kan inschatten wat er nou bij je past.

‘Wat is het nou dat je mist in je huidige interieur?’

Welke kant wil je op in geval van een nieuw te bouwen huis? Iedere klant heeft zijn of haar eigen interieurvraagstuk. Interieuradvies is dus vaak maatwerk. Ik probeer op een laagdrempelige manier hulp te bieden aan jou. Na het oriënterend gesprek koppel ik het gesprek terug ter controle en ga ik aan de slag met een moodboard. Die geeft de sfeer weer die ik in gedachte heb voor de woning/ ruimte/ keuken. Als die klopt werk ik pas verder de basis van het interieur uit. Uiteindelijk valt alles op zijn plek en dan hoop ik dat het plan enthousiast wordt ontvangen. Zo niet? Dan kunnen er altijd andere aanbevelingen worden gedaan/ kleine aanpassingen. Wel op zekere hoogte en altijd in overleg. Een 3D plan is veel werk en is niet altijd zomaar even aangepast.

‘Ik kan je op verschillende gebieden ontzorgen of ondersteunen’
 • een kleurenplan
 • een verlichtingsplan, ook wel lichtplan genoemd
 • een meubel- accessoire plan
 • een raambekleding plan
 • 2d en 3d visualisaties/ indeling
 • ontzorgen bij het bestellen van materialen/ meubels
 • ontwerpen van maatmeubels
 • shopadvies, ook samen!
 • interieur consult voor de kleine vragen
 • workshops op het gebied van interieur

De leukste uitdaging binnen het geven van interieuradvies is wel het inspireren van jou! Want pas als mijn werk erop zit wordt een woning echt persoonlijk gemaakt… Dan komen de lijstjes met foto’s aan de wanden voor de finishing touch. Wel zo leuk als je dan al enige feeling hebt met het interieur. Mijn uitdaging zit hem dus al in het enthousiasmeren van jou bij de startfase van het interieurplan.

‘Niets is zo leuk als samen – werken aan een ruimte die echt bij je past’

Over samenwerken gesproken; ik werk regelmatig met stagiaires van het Hout- en Meubilerings college te Amsterdam, ook wel HMC genoemd. Zodoende kan ik ook de jonge generatie interieur adviseurs inspireren en heb ik leuke partners om mee te sparren!

Laat je inspireren of geef het realiseren van jouw sfeervolle huis of bedrijfspand helemaal uit handen! Linksom of rechtsom, ik word erg gelukkig van alles wat met interieur te maken heeft…

 

Jennifer Tijssen – Stijl Studio 4


Lopende projecten


 

 

 

 

 

Kleuradvies Assendelft
Moodboard, kleuradvies

 

 

 

 

 

 

Premium advies Zaandam
Kleuradvies, meubeladvies, lichtadvies, sfeerplan, 3D

 

 

 

 

 

 

Basic advies Belgie
Meubeladvies, lichtadvies, sfeerplan, kleuradvies

 

 

 

 

 

 

Basic advies Heerhugowaard
Kleuradvies, lichtadvies, sfeerplan, meubeladvies

 

 

 

 

 

 

Premium advies Assendelft
Kleuradvies, meubels op maat, meubeladvies, lichtadvies.

 

 

 

 

 

 

Concept vloerleverancier
Sfeerplan, moodboard, kleuradvies.

 

 

 

 

 

 

Premium advies Venhuizen
Sfeerplan, materiaalplan, meubelplan, kleurplan, 3D plan.

 

 

 

 

 

 

Basic advies kantoor Uitgeest
Sfeerplan, lichtplan, materiaalplan, meubelplan.