energiezuinig

Kan dat? Energiezuinig en toch sfeervol?

“Yeah! Nieuwe lamp”,

hup naar de bouwmarkt om een bron aan te schaffen! Stuit je op allemaal verschillende lichtbronnen. Natuurlijk LED. Energiezuinig, niet goedkoop maar je eindafrekening van de welbekende energiemaatschappijen wil je toch een beetje laag houden is het niet?

Energiezuinig én sfeervol?

Wat ik vaak bij klanten zie is dat zij gaan voor energiezuinig, dus die LED lampen komen er wel. Leuk voor de rekening, minder voor het effect wat sfeerverlichting zou moeten geven. De gemiddelde LED lamp geeft vaak fel en wit licht. Weinig sfeervol, zo jammer van die mooie lampen dan boven de tafel, op de kast of aan de wand. Sfeerverlichting is alleen mooi als de bron goed uitgekozen is. Voorheen raadde ik klanten altijd de welbekende ouderwetse Edison kooldraadlamp aan. Lang leve de gloeilamp! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Helemaal als zij zijn voorzien van een golden glow.

Echter, de relatief dure lamp doet het qua energielabel ook niet heel erg goed bij klanten… ‘energie label F Jennifer?’ ‘Dat kan toch zuiniger, dan maar een gewone dimbare LED bron’ Zucht, daar gaat mijn sfeerplan…

Eindelijk!

Maar daar is hij dan, de Osram Vintage 1906 gold! Helaas nog niet dimbaar… maar door de relatief warme lichttint is dat eigenlijk helemaal niet nodig. Deze lamp staat gelijk aan de 35 watt die een normale gloeilamp geeft maar dan ook nog met het gouden gloedje waar ik het net over had. Echt prachtig op een wand met een iets donkere kleur!! Trouwens, het assortiment Filament LED word uitgebreid op LEDschakel.nl echter zetten we de Osram Vintage 1906 even in de Spotlight!

Sfeervol, energiezuinig en een mooie bron om te zien dankzij Filament LED . Dus ook heel erg geschikt voor de op zichzelf hangende fittingen met de gave minimalistische uitstraling.

Met deze jongens ga ik graag de energierekening te lijf!!

Te verkrijgen op www.ledschakel.nl

 

Jennifer Tijssen.

 

Post a Comment