Make over klaar

Twee blogs geleden is te lezen hoe wij aan de slag zijn gegaan met een oude schuur die na een snelle opknapbeurt nooit echt een eyecatcher is geworden!

De ruimte, van slechts 26 m2, is twee jaar geleden provisorisch opgeknapt om er een gastenverblijf van te maken. De  tijd was aangebroken om met name de keuken en badkamer wat grondiger aan te pakken zodat de ruimte dienst kan doen als kantoor aan huis.

Na een aantal weken hard zwoegen is dit het resultaat geworden. Een sfeervolle, huiselijke sfeer waarbij alle facetten in de ruimte zijn aangepakt. Niet alles is nieuw. De keuken bijvoorbeeld heeft een low budget make over ondergaan. Zo konden wij binnen het budget blijven maar past deze toch helemaal bij de ruimte die wij voor ogen hadden.

Keuken

Met een blad van de Ikea en de vernieuwde fronten door middel van plak PVC heeft deze een hele andere uitstraling gekregen. Veel warmer en robuuster.

 

Zithoek

De zithoek is vervangen voor een 4 persoons tafel waar aan gewerkt kan worden. De stoelen van Zuiver zijn een leuke moderne knipoog in de overwegend vintage – achtige losse look. De warme sfeer komt met name tot stand door de linnenlook vouwgordijnen van Inside Blinds. Hier is gebruik gemaakt van de stof Helena, kleur Linbo 75.

 

 

 

Badkamer

De badkamer is van een mid 70s look naar een higher level getild. Wat best lastig is als je te maken hebt met zo’n kleine ruimte. De eiken plank met stalen beugels onder de wasbak is een warme extra toevoeging aan de redelijk strakke badkamer. De zwarte kranen geven de ruimte een chique uitstraling. Als finishing touch is er een strook aangebracht met hand gebakken hoogglans tegeltjes in een Hongaarse punt. De tegelzetter heeft ze allemaal met de hand in de juiste hoeken gesneden, hakte er best in qua budget maar zonder deze finishing touch was het vrij braafjes geworden allemaal.

 

  

Boven verdieping

De bovenverdieping zou een nutteloze ruimte zijn als hij alleen voor opslag zou worden gebruikt. Hoe leuk is het als je met feesten en partijen iemand een bed kunt aanbieden met volledige privacy. Wellicht ook leuk om te verhuren als B & B ruimte? De saaie grijze tinten hebben hier plaats gemaakt voor meer kleur en contrast. Donker behang voor wat meer sfeer. De vrij hoekige vormen van de zolder hebben ook plaats gemaakt voor ronde vormen in de verlichting en de glazen bollen aan het plafond met airplants.

Wat vinden jullie van deze make over? Let us know! Snel nog wat mooie sfeer impressies op de homepage van Stijl Studio 4…

 

Jennifer Tijssen – Stijl Studio 4

Post a Comment