Leefschip Alkmaar

Wat een genot om bij mensen op een schip te belanden die zelf extreem handig zijn! Dat wij daar voor het eerst kwamen zagen wij veelal witte muren, onbeschilderd plaatwerk en een nog wat kale eethoek. Alle maatkasten, bankjes en de keuken zijn door de bewoners zelf gemaakt. Wij zijn aan de slag gegaan met een kleuren-, verlichtings-, en meubelplan.

Wat betreft de keuken is er bewust gekozen voor een diep zwarte kleur, zodat het dikke ruwe betonnenblad echt in het oog springt. Contrast aanbrengen in twee materialen doet heel veel met een ruimte. De keuken is nu echt de rode draad op dit schip. Ook hebben wij de start gemaakt met ideeen geschetsen voor kussens op maat bij de eethoek en de roef. Bij de eethoek is gekozen voor een retro look met echt cognac leer. En de roef is bewust gekozen voor een goed afneembare stof vanwege de hond Saar, die daar ook graag in het zonnetje zit!

Het idee van de verrijdbare ‘blokken’trap is ook van ons afkomstig, handig om nog bij het motorhuis te kunnen komen die zich daarachter bevindt.

De diep groen/blauwige tinten kon dit schip wel gebruiken. Er komt veel licht daglicht vanuit de partij ruiten op het dek. Een gedrufde kleur geeft het geheel veel meer diepte.

De bank moest voldoen aan een aantal eisen. Hij moest uiteraard lekker zitten, een niet al te hoge rugleuning hebben ( het schip is namelijk niet heel erg hoog ) en erveen beetje leuk uitzien aan de achterkant. Dat laatste omdat je er tegenaan kijkt vanuit de eethoek. Is het geen plaatje?

Tot slot mochten wij ook nog aan de slag met de beplanting in huis en een kleurpallet voor de buitenkant van het schip. Cadeautje dit advies!

 

‘Wij hadden ideeen met ons woonschip, maar misten een eenheid. Jennifer heeft geluisterd en deze vertaald naar aanbevelingen. Met sparren was ze niet bang om dingen aan te passen. Waardoor het echt ons schip werd.
Wij wonen er nu een jaar en nog steeds zijn wij trots op het resultaat.
Super bedankt Jennifer voor je input’
Edith Water

Meer weten?

Zou u graag u graag eens overleggen wat de mogelijkheden zijn voor uw ruimte? Neem dan eens contact op met Jennifer.

OVERZICHTSFOTO'S

interieur woonschip interieur woonschipinterieur woonschip interieur woonschip