Make over

Deze ruimte, van slechts 26 m2, is voorheen een schuur geweest die provisorisch is opgeknapt om er een gastenverblijf van te maken. Nu is de tijd aangebroken om met name de keuken en badkamer wat grondiger aan te pakken zodat de ruimte dienst kan doen als kantoor aan huis.

        

Zoals jullie kunnen zien is de basis bruikbaar, maar niet heel erg van nu!

Er is een start gemaakt met een moodboard om de sfeer in weer te geven die wij in gedachte hebben in deze ruimte(s). Zoals jullie kunnen zien wordt er veel groen als in muurverf en planten toegevoegd en de zwarte accenten gaan de ruimte iets meer contrast geven, een rauwer randje.

Wanden

Vervolgens zijn wij aan de gang gegaan met een kleurenplan. Welke muren kunnen wat meer kleur krijgen? Welke houden wij graag lichter? Het moet tenslotte geen donker hol gaan worden. Tenslotte zijn wij gaan oriënteren welke tinten groen het moeten worden. Ons oog is gevallen op de volgende drie tinten van Flexa; H2.10.60, H0.13.54 en H1.13.34.

De tinten hebben wij laten mengen in een afneembare matte en hier en daar semi glanzende latex. Met name achter het keukenblok is het fijn om voor afneembaar te gaan. Als je dan ook nog voor de keus semi glanzende verf durft te gaan is dit qua schoonmaken helemaal een succes

 

Badkamer

De badkamer is ooit voorzien van jaren 70 – 80 tegels. Wat gelig van kleur en niet meer echt van deze tijd. Er gaat een eikenblad, van Stoeretafels, komen met daarop een witte waskom en een zwarte kraan vanuit de muur. Achter de wasbak wordt een stuk muur betegeld in Hongaarse punt, met ouderwets geglazuurde zwarte tegeltjes. Op de vloer komt een antraciet/ bijna zwarte vloertegel van 60 x 60 en de wanden worden voorzien van simpele wit matte tegels van 60 x 30 zonder facet. Daardoor kunnen wij werken met een minimale voegdikte, fijn qua schoonhouden en geeft een strakkere look. Al het tegelwerk en het nieuwe toilet (extra klein omdat het nogal een ondiepe ruimte is) komen van Tegeloutlet Zaandam. Alle materialen voor de badkamer zijn besteld en de planning m.b.t. het tegel en loodgieters werk zijn in gang gezet.

Raambekleding

Nu is het tijd om te orienteren op de raambekleding. Ook hier zit vaak minimaal een levertijd aan van 4 – 6 weken. De wens was er om houten jaloezieën in een donker tint te plaatsen. Maar helaas, de dag ( het gedeelte van het raamkozijn waar de bak komt te hangen) van de ruiten is te ondiep. Dit is dus een ‘no go’, zelfs de trendy smalle jaloezieën gaan niet lukken!

Gelukkig hebben wij, mooie naturel ogende, vouwgordijnen voorbij zien komen op Instagram van Inside BlindsNa een aantal stalen te hebben aangevraagd zijn de naturel tinten van de vouwgordijnen uitvoerig vergeleken met de groene tinten die wij in gedachte hebben voor de muren. We zijn voor de Helena stof gegaan in de kleur Linbo 75. Deze kleur neigt het meest naar naturel linnen. Met een laser apparaatje zijn de raamkozijnen opgemeten en doorgegeven aan Inside Blinds.

Keuken vorderingen

De keuken betreft een oud blokje waar destijds een ander blad op is gelegd. Dit blad is vrij licht van kleur. Er zit een waterkering in (loopt wat rond) en geeft een beetje een landelijke touch aan het geheel. Nogal flauwtjes vinden wij! De keuken is standaard wit met mintgroene knopjes. Echt een beetje gedateerd… Omdat het budget niet toereikend is voor een nieuwe keuken hebben wij ervoor gekozen om de bestaande keuken een radicale make – over te geven. Er is een grijs betonlook blad besteld bij Ikea met een matzwarte spoelbak en kraan. Doordat de frontjes blanco en versleten waren hebben wij bij Handyfloor een pak zelfklevende vloerdelen besteld voor de bekleding van de keukendeurtjes. Het gaat hier om de ‘Pure Solid Oak stick’. Zo krijgt de keuken een veel robuustere uitstraling en blijven wij binnen het budget. Wel een karweitje hoor! Dit omdat de plak op het PVC uiteraard bedoelt is voor een horizontale manier van leggen. Als je in dit geval gaat voor verticaal plakken is er wel wat montagekit nodig om het goed stevig te laten zitten! De keuken is hier al ietsjes naar achteren geplaatst om iets meer looppad te creëren. Het blad is vervangen voor een betonlook blad. Nu kan er een start gemaakt worden met het schilderen van de keukenkastjes.

          

Badkamer vorderingen

Er is een half muurtje gemetseld en alle waterleidingen en afvoeren zijn verplaatst. Omdat deze badkamer vrij klein is hebben wij ervoor gekozen om een minder diep toilet te plaatsen. Dit betekent wel dat de afvoer elders moet komen. Op de rechterfoto is de badkamer te zien met het meubel, het nieuwe muurtje en toilet. Het plafond zal nog wel verder afgewerkt moeten worden.

     

     

Wordt vervolgd met hoge resolutie foto’s als het helemaal af is.

Jennifer Tijssen – Stijl Studio 4

 

 

 

 

Post a Comment