Eigen label

Uit een liefde voor leren woonaccessoires, luxe prints en een behoefte aan meer eyecatchers op de bank is het idee ontstaan om sierkussen te ontwerpen. Er zijn zoveel mooie combinaties mogelijk!

Leer

Of je nou van strakke kussens of van wat meer levendige kussens houdt op je bank. Leer is altijd een goed idee! Het ruikt lekker en geeft een luxe uitstraling. En er zijn zoveel manieren mogelijk om leer op een speelse manier te verwerken in een kussen.

Proces

De eerste stap is gezet, ik ben opzoek gegaan naar een goede stoffeerder en ben daar mee om de tafel gaan zitten. Hoe gaan we de ritsen wegwerken? Welke vulling gaat de basis vormen van de kussen? De keus is gevallen op binnenkussens van gesiliconiseerde holle vezels. Deze behouden de stevigheid en voelen toch nog zacht aan. Niet geheel onbelangrijk omdat het leer niet moet gaan kreuken!

Nadat alle do’s en don’t besproken zijn is er een bezoek gebracht aan een leerhandelaar. Je kunt aldaar een keus maken uit hele huiden waar je veel kussens mee kunt maken maar omdat leer vrij kostbaar is en er veel reststukken liggen is de keus gevallen op stukken waar leertests op zijn uitgevoerd. Dit betreffen stukken met incourante maten. Betaalbaarder en ook nog eens milieuvriendelijker! De kwaliteit doet niet onder, sterker nog er zitten veel stukken tussen die heerlijk zacht zijn en heel mooi puur qua tekeningen. Wel is het zo dat niet ieder stuk even mooi is dus het kost wel een hoop tijd de juiste stukken te zoeken.

De keus is gevallen op oud roze, legergroen, lichtgrijs, nude-  en karamel kleurig leer . Daar moesten stoffen bij gevonden worden die uitwisselbaar zijn zodat er budget vriendelijke unieke kussens op maat   kunnen worden geproduceerd. Het blijven handgemaakte kussens dus qua prijs liggen ze wat hoger dan de meest gangbare kussens bij de grotere woonketens maar dan heb je ook echt een kussen dat niemand anders heeft liggen.

15 kussens

Er zijn de afgelopen drie weken 15 kussens geproduceerd. Het zijn 15 best verschillende kussens geworden om te kijken waar de meeste vraag naar is. Ze zijn te krijgen in een 58 x 58 cm en een 28 x 60 cm variant ( lekker voor in de onderrug op een plofbank ). Omdat het nog het zomerseizoen betreft is er gebruik gemaak van fleurige dessins, kleurrijk maar ook een paar vrij basic zodat ook de mensen met een liefde voor het Scandinavische strakkere interieur zich hierin kunnen vinden. Bij de wat basic stoffen is het leer op een meer speelse manier bewerkt dan de kussens waar de print wat meer aanwezig is.

Najaar – winter

Ik hoop dat de kussens jullie aanspreken. Ik heb in ieder geval heel veel plezier beleeft aan de nauwe samenwerking met de stoffeerder en de leer leverancier en verheug mij op de nieuwe collectie voor het najaar – winter!

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag hoor ik of het jullie aanspreekt! De andere kussens zijn te zien op: Facebook

 

Jennifer Tijssen – Stijl Studio 4

 

 

Post a Comment